Culturele hoofdstad 2018 & Uitservice

Culturele hoofdstad 2018

In 2018 is niet alleen Leeuwarden, maar ook Friesland culturele hoofdstad van Europa. Vandaar dat de naam van dit feest dat een jaar duurt gewijzigd is naar Leeuwarden Fryslân 2018, kortweg: LF2018. Een eer die Nederland slechts twee keer eerder ten deel viel. Rotterdam en Amsterdam waren al eerder culturele hoofdstad van Europa. Uniek, want pas in 2033 is er weer een Nederlandse stad aan de beurt. 

Zoals altijd wil Uitservice ook voor de culturele hoofdstad in 2018 het meest complete overzicht bieden van events. Het omvangrijke programma, dat een heel jaar duurt, omvat namelijk zowel bidbook als mienskip events. Beide kun je gewoon opgeven via Uitservice en er zo voor zorgen dat ze in de belangrijkste uitagenda's van de dag- en weekbladen in Friesland opgenomen worden. Maar Uitservice levert de events ook aan VanPlan, die voor de gelegenheid een speciale website in het leven heeft geroepen: 2018.vanplan.nl

Bidbook events culturele hoofdstad 2018

Het programma van de culturele hoofdstad in 2018 bestaat uit een aantal 'bidbook' events, de formele events waarmee Leeuwarden de pitch gewonnen heeft om culturele hoofdstad te worden: een bidbook. Deze events krijgen vanuit de organisatie meer aandacht. 

Mienskip events culturele hoofdstad 2018

Naast de formele bidbook events wordt ook de 'mienskip', de gemeenschap, opgeroepen om events te organiseren die laten zien hoe fantastisch Leeuwarden en Friesland zijn. 

Event opgeven voor culturele hoofdstad 2018 

Het opgeven van een event is heel eenvoudig. Maak een account aan of log in met je bestaande account op Uitservice.nl en geef je event op. Bij stap 3 kun je aangeven dat jouw event een culturele hoofdstad LF2018 event is. 

Hulp nodig? 

Kom je er niet uit en heb je hulp nodig? Staat je vraag niet bij onze veelgestelde vragen? Wij beantwoorden je vragen graag. Je kunt je vraag stellen door het formulier op de contactpagina in te vullen of door ons te bellen op 050 - 5844207.

Heb je een vraag?

Stel hem hier