Uitservice & VanPlan

VanPlan en Uitservice, beide onderdeel van de uitgeverij NDC mediagroep, zijn nauw aan elkaar verbonden, maar zijn niet hetzelfde. Hieronder kun je lezen wie wat doet.

 

Uitservice: uitjes doorgeven, agenda’s en redactionele artikelen

Als je een evenement via de selfservicemodule doorgeeft aan Uitservice, wordt het onder andere zichtbaar op de website VanPlan. Maar dat is niet het enige dat Uitservice doet met de aangeleverde uitjes.

Uitservice maakt de wekelijkse (culturele) uitagenda's voor Dagblad van het Noorden (krant van vrijdag), de Leeuwarder Courant (krant van donderdag), Friesch Dagblad (krant van woensdag) en de meer dan 30 weekbladen (huis-aan-huis) van NDC mediagroep die verschijnen in de drie noorderlijke provincies en de gemeente Noordoostpolder (Flevoland), zoals de Groninger Gezinsbode, Franeker Courant en Krant van Hoogeveen. In deze agenda's staat meestal een selectie van de aangeleverde evenementen.

Ook zorgt Uitservice voor de plaatsing van evenementen op de websites van deze dag- en weekbladen, en op de website van RTV Noord. En dus op vanplan.nl. Op de websites zijn álle aangeleverde uitjes te vinden.

Daarnaast maakt Uitservice, ook op basis van de uitjes die via de selfservicemodule zijn doorgegeven, verschillende pagina’s in de kranten waarin evenementen wat uitgebreider worden omschreven dan in de agenda’s. Dit is de pagina's 'Uitgelicht' in Dagblad van het Noorden en de Leeuwarder Courant (verschijnt zo'n 3 tot 6 keer per week), de pagina's 'Uit' in de Leeuwarder Courant (op donderdag) en de pagina ‘Agenda’ voor alle weekbladen van NCD mediagroep.

 

VanPlan: uitjeswebsite, ticketing en promotie

Wil je iets leuks doen? VanPlan is een site waarop je heel veel verschillende soorten evenementen in Noord-Nederland kunt vinden. VanPlan is onder andere de ‘voorkant’ van de selfservicemodule van Uitservice: de uitjes die je doorgeeft, worden zichtbaar op VanPlan.

Daarnaast is VanPlan een ticketpartner voor organisatoren van evenementen. VanPlan neemt de online kaartverkoop uit handen. Ook zorgt VanPlan voor promotie van het evenement en dus de stimulering van de kaartverkoop. Door de band met de kranten van NDC mediagroep kan VanPlan onder andere  lezersacties en andere promotie-activiteiten aanbieden.

Daardoor kun je voor sommige evenementen kaartjes kopen via VanPlan, soms goedkoper dan de normale ticketprijs. 

Heb je een vraag?

Stel hem hier